Yamaha

Het Japanse Yamaha houdt zich al meer dan een halve eeuw bezig met het produceren van motorfietsen. Het uitgebreide productenscala loopt uiteen van crossmotoren tot cruisers.

Yamaha V-star

Vandaag de dag produceert Yamaha Motor Corporation trouwens onder meer ook sneeuwmobielen, ATV's, golfwagentjes en speedboten.

Een bedrijf waar muziek in zit

In 1887 richt Torakusu Yamaha een bedrijfje op dat orgels maakt. Tien jaar later gaat dit door een fusie op in de Nippon Gakki Company. In de loop der tijd zal dit bedrijf steeds verder worden uitgebreid en een steeds groter scala aan muziekinstrumenten vervaardigen, en bijvoorbeeld ook platenspelers produceren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt de onderneming bovendien ook vliegtuigpropellers.

De machines die hiervoor gebruikt zijn, blijven na de oorlog werkeloos achter. Na een tijdje besluit Genichi Kawakami, die op dat moment de onderneming leidt, op zoek te gaan naar een nieuw doel voor dit machineel. Uiteindelijk besluit hij dit te gebruiken voor het vervaardigen van een vervoermiddel dat sterk in opkomst is: de motorfiets. De dochteronderneming die hij daarvoor opzet, en het nieuwe motormerk dat deze bedrijfspoot gaat produceren, vernoemt hij naar grondlegger Torakusu Yamaha.

Van copycat tot internationale speler

De eerste Yamaha-motorfiets die het levenslicht ziet is de in 1955 geïntroduceerde YA1, een eenvoudig model dat is uitgevoerd met een ééncilinder, luchtgekoeld 125 cc-tweetaktblok.

Deze kopie van een Duits DKW-ontwerp wordt in eerste instantie nogal aarzelend ontvangen. Een motorfiets van een instrumentenmaker kan immers niet al te veel soeps zijn. Wanneer het model direct alle ereplaatsen in de wacht sleept tijdens een populaire race op de hellingen van Mount Fuji, slaat de afwachtende houding echter gauw om in bewondering.

Niet lang daarna komt Yamaha met de eerste in eigen beheer ontwikkelde motorfiets, de YD1, een 250 cc-model dat trouwens nog wel het nodige “leenwerk” verricht bij een ander Duits merk uit die tijd: Adler. In 1959 komt het eerste sportmodel uit de fabriek gerold: de tweecilinder YDS1.

Als de zestiger jaren aanbreken, produceert de onderneming al ruim meer dan 100.000 motorfietsen per jaar. Het overgrote deel daarvan wordt afgezet op de Japanse markt. Als in het land van de rijzende zon de recessie toeslaat, richt Yamaha zijn pijlen echter in toenemende mate ook op de rest van de wereld. Mede door de overwinningen die het merk in belangrijke motorraces weet te boeken, blijven de internationale verkoopsuccessen niet lang uit.

De huidige collectie

Verder worden de jaren '60 onder meer gekarkteriseerd door de introductie van de DT-1. Dit in 1968 gelanceerde model is de eerste enduro-motorfiets ter wereld. Vooral in de Verenigde Staten is de impact van dit voertuig, dat dus zowel voor de weg als het terrein geschikt is, enorm.

In 1970 verschijnt Yamaha's eerste viertaktmotor, de XS-1, een model dat geïnspireerd is op de beroemde twins van Triumph. Acht jaar later volgt de XS650 Special, de eerste specifieke cruiser die door een Japanse fabrikant op de markt wordt gezet.

Hoogtepunten uit latere perioden zijn onder meer de XJ viercilinders uit de jaren '80, de in 1998 geïntroduceerde YZ400F crossmotor (de eerste op grote schaal geproduceerde viertakt-crossmotorfiets) en de in hetzelfde jaar gelanceerde YZF-R1. Deze trendsettende sportmotorfiets behoort nog steeds tot de line-up van Yamaha.

Andere modellen die vandaag de dag de fabriek uit rollen zijn onder meer een moderne editie van de VMAX musclebike uit de jaren '80 en '90, de sportieve toermotorfiets FJR1300A, de XT660Z Ténéré allroad motor, de YZ450F crossmotorfiets, en de Midnight Star cruisers.

Het moederbedrijf Nippon Gakki Company werd in 1987 (precies een eeuw nadat Torakusu Yamaha zijn onderneming opzette) trouwens omgedoopt tot Yamaha Corporation en is vandaag de dag de grootste muziekinstrumentenproducent ter wereld.