Honda

Wat vlak na de oorlogsjaren als een droom begon, is inmiddels een successtory van jewelste. Geen ander merk ter wereld verkoopt meer motorfietsen dan het Japanse Honda, de schepper van beroemde modellen als de Super Cub en de Gold Wing.

Een droom wordt werkelijkheid

De geschiedenis van Honda is die van Soichiro Honda, een begaafde Japanse ingenieur en zakenman die dol is op techniek en snelheid. Zijn eerste schreden op het ondernemerspad zet hij door een fabriekje op te zetten in cilinderringen. Later zal hij deze onderneming overdoen aan Toyota.

Het geld dat de verkoop hem oplevert, gebruikt hij voor het verwezenlijken van een droom: het creëren van een betaalbaar vervoermiddel voor de gewone man. Dat is iets waar het namelijk schromelijk aan ontbreekt in Japan gedurende de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog, waar het openbaar vervoer onder de maat is en brandstof slechts beperkt te krijgen is.

Honda tikt 500 motoren op de kop die in de oorlogsjaren gemaakt zijn om elektrische generatoren aan te drijven en bouwt ze om zodat ze als krachtbron voor een fiets kunnen worden gebruikt. Al snel begint hij met behulp van deze motoren ook complete “motorfietsen” te maken.

Vanwege de brandstofschaarste laat hij die op terpentine rijden. Ondanks het feit dat dit betekent dat je flink moet trappen voordat het voertuig eindelijk op gang komt, verkoopt deze vinding uitstekend. Dit succes resulteert in 1948 in de oprichting van een heuse motorfietsfabriek, de Honda Motor Company. Een jaar later loopt daar de eerste echte Honda-motorfiets van de lopende band: het D-Type. Deze motor, die Honda's droom waar maakt, staat ook wel bekend als “The Dream”.

Internationale successen

In de jaren daarna krijgt het merk definitief vaste voet aan de grond in Japan met creaties als de J-Type Benly en de Juno scooter. De grote internationale doorbraak volgt aan het eind van de jaren '50 met de C100 Super Cub, de eerste Honda die in Amerika wordt verkocht.

Dit goedkope en uiterst makkelijk te bedienen viertakt model met lage instap mag zich met een gerust hart het meest succesvolle motorvoertuig uit de geschiedenis noemen. Vijftig jaar na zijn introductie zijn inmiddels meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht en de productie gaat nog steeds door (met name voor de Aziatische markt).

In het jaar van introductie van de Super Cub, 1959, maakt ook Europa voor het eerst kennis met het merk Honda: in dat jaar wordt in Amsterdam namelijk de 250 cc C72 Dream aan het publiek getoond. Opvallende kenmerken zijn onder meer het ongewone geperste stalen frame, het uit aluminium vervaardigde OHC-motorblok, de voorvering, de scharnierende achterbrug en de knipperlichtinstallatie.

In de loop van de jaren '60 stort Honda zich niet alleen op de automarkt, maar ook op het vervaardigen van zwaardere motoren. Zo wordt in 1965 de CB450 geïntroduceerd en wordt vier jaar daarna de CB750 op de markt gebracht.

Baanbrekende modellen

Halverwege de jaren '70 volgt de introductie van een comfortabele toermotorfiets: de GL 1000 Gold Wing.

Honda GoldWing

Gold Wings worden tot op de dag van vandaag geproduceerd en kennen een grote schare fans. De GL 1800-versie uit 2006 geldt als de eerste met een airbag uitgerust productiemotorfiets.

Een ander baanbrekende Honda uit de vrij recente geschiedenis is de CBR1100XX Super Blackbird. Dit in 1996 op de markt gebrachte 1137 cc-model is ten tijde van zijn introductie de allersnelste productiemotorfiets.

De Super Blackbird wordt inmiddels niet meer gemaakt, maar voor de Honda-liefhebber blijft er nog genoeg keuze over – van de sportieve snelheidsduivel Fireblade en de retro cruiser Shadow tot de uitgebreide reeks aan CRF-crossmotoren. Samen zorgen deze en andere modellen ervoor dat Honda inmiddels al vele jaren lang wereldmarktleider is op het gebied van motorfietsen.