Motoren en de wet

Simpel gezegd is een motorfiets een voertuig op twee wielen (of drie als het om een motorfiets met zijspan gaat) dat uitgevoerd is met een motor die een cilinderinhoud van minimaal 50 cc heeft.

Voor wie in ons land op zo'n voertuig rond wil rijden, gelden uiteraard diverse regels, zoals het bezitten van een motorrijbewijs en het afsluiten van een motorverzekering.

Hier kijken we naar de verdere regels en wettelijke verplichtingen die komen kijken bij het hebben en berijden van een motorfiets.

Motorrijders

Verkeersregels

Aangezien een motor net als een auto tot de categorie “motorvoertuig” behoort, moet je je bij het rijden op een motorfiets grotendeels aan dezelfde verkeersregels houden als de automobilist.

Een bekende uitzondering op die regel is dat je als motorrijder (of motorpassagier) verplicht bent een helm te dragen, terwijl in de auto iedereen zijn hoofd onbedekt mag laten. Is je motorfiets kapot, dan mag je ermee over de stoep lopen. Daarbij hoef je geen helm te dragen, maar moet je nog steeds wel in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs.

Ook is het sinds 1991 niet meer verboden om op je motor een file in te halen, zo lang je dat maar niet doet op een weggedeelte dat daar uitdrukkelijk niet voor bestemd is (zoals de vluchtstrook of een afgezette rijstrook). Daarbij moet je je wel aan bepaalde spelregels houden. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer dan 10 kilometer per uur sneller gaan dan de langzaam rijdende of stilstaande auto's die je passeert.

Wil je op je motor rondrijden in het buitenland, bedenk dan dat daar soms andere verkeersregels voor motorfietsen kunnen gelden. Overtreed je die, dan kan je dat op een boete komen te staan. Een bekend voorbeeld is dat motorfietsen in sommige landen overdag verplicht zijn hun dimlichten aan te hebben. Check dus voordat je afreist wat de regels zijn in het land waar je heen gaat.

Belasting

Als eigenaar van een motorfiets moet je motorrijtuigenbelasting betalen. In tegenstelling tot bij auto's maakt het voor de hoogte van de belasting niet uit hoe zwaar je motor is of op welk type brandstof hij rijdt. Je betaalt dus altijd hetzelfde bedrag. Dat wil zeggen: binnen één provincie. Verschillende provincies heffen namelijk een verschillende motorrijtuigenbelasting voor motorfietsen.

Op motorfietsen worden ook nog de zogenoemde BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen) geheven. Dit is een soort luxebelasting die eenmalig betaald moet worden door de eerste persoon op wiens naam de motor wordt geregistreerd.

Koop je in Nederland een nieuwe motor bij de dealer dan zit de BPM al bij de prijs inbegrepen en merk je daar dus weinig van. Koop je echter je motorfiets in het buitenland en voer je hem vervolgens in Nederland in, dan moet je BPM betalen over het ingevoerde voertuig. Het bedrag dat je moet betalen, is gebaseerd op de waarde (catalogusprijs) van de motor.

Schorsen

Als je van plan bent om gedurende langere tijd geen gebruik te maken van je motor, kun je de geldigheid van het kenteken laten “schorsen”. Dit kun je doen op het postkantoor, bij een RDW-balie of via de RDW-website.

Het voordeel hiervan is dat je verzekerings- en belastingplicht voor de motor hiermee vooralsnog komt te vervallen. Het betekent uiteraard wel dat je je motor dan ook daadwerkelijk niet mag gebruiken op de openbare weg, zowel in binnen- als buitenland. Ook het langs de openbare weg parkeren van de motor is dan niet toegestaan.