Motoren en veiligheid

Motorrijders vormen een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Ze rijden met vergelijkbare snelheden als automobilisten, maar missen de bescherming van een carrosserie. De gevolgen van een ongeluk zijn dan ook vaak een stuk ernstiger.

Een motorrijder heeft maar liefst 24 keer zo veel kans op een dodelijk ongeval of een ziekenhuisopname als een automobilist. Elk jaar komen in Nederland circa 70 motorrijders om bij een verkeersongeluk en belanden meer dan 1.000 van hen met meer of minder ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Door bepaalde maatregelen proberen overheid en fabrikanten de veiligheid van het motorrijden te verhogen. Daarnaast kun je als bestuurder zelf ook heel wat doen om de kans op ongelukken te verkleinen. Op deze pagina laten we kort de belangrijkste veiligheidsaspecten de revue passeren.

Helm

Als het over motorfietsen en veiligheid gaat, denken de meeste mensen in eerste instantie aan de helm. Sinds 1975 ben je in Nederland verplicht op je motor (en trouwens ook op je brommer) een valhelm te dragen. Ongelukken voorkom je er niet mee, maar de helm kan wel de gevolgen van een ongeval aanmerkelijk beperken.

Motorhelm

Wil je echt wat aan een helm hebben, dan moet je hem uiteraard goed dragen (bevestigen), moet hij voldoen aan de Europese ECE 22.05 norm en moet je hem vervangen na langdurig gebruik (circa 5 jaar voor een gemiddelde motorrijder) en direct na ongelukken.

Bij de aanschaf heb je de keus uit drie typen helmen. De meeste motorrijders kiezen voor een zogenoemde integraalhelm. Deze omsluit je hoofd helemaal en is voorzien van een vizier dat je naar beneden of boven kunt klappen.

Een systeemhelm is een variant op de integraalhelm waarbij ook het kinstuk opklapbaar is. Die is hierdoor bijvoorbeeld gemakkelijker op en af te zetten als je een bril draagt.

Tenslotte is er de jethelm, die lijkt op de pothelmen die vroeger werden gedragen. Dit type helm laat de voorzijde van je gezicht onbedekt.

Overige kleding

Ook door middel van andere kledingstukken kun je de gevolgen van valschade beperken. Draag handschoenen die je beschermen tegen schaaf- en schuurwonden, maar er tegelijkertijd toch voor zorgen dat je voldoende voeling met het stuur blijft houden.

Kies voor schoeisel dat ook je enkels bedekt, bij voorkeur laarzen. En draag een goed zittend motorpak of een combinatie van een motorbroek en een motorjack. Als materiaal is leer aan te raden. Een nieuwigheidje is de zogenoemde Airbagjas, een jack met ingebouwde airbag die zich onmiddellijk vult als je van de motor wordt geworpen.

Bedenk daarnaast dat een belangrijke oorzaak van botsingen tussen auto's en motoren ligt in het feit dat de motorrijder over het hoofd wordt gezien. Het beste kun je daarom kiezen voor een helm en pak in felle, contrasterende kleuren. Een andere optie is het dragen van een felgekleurd hesje over je motorpak heen.

De motor zelf

Als er iets mis is met je motorfiets, kan dit uiteraard de kans op ongelukken vergroten. Een snelle check voordat je wegrijdt, kan geen kwaad. Let er bijvoorbeeld op dat je banden nog voldoende profiel hebben, dat de verlichting (met name het remlicht) het doet en dat de remmen optimaal functioneren.

Om je in noodgevallen te helpen is menige motorfiets vandaag de dag uitgerust met ABS (antiblokkeersysteem), een voorziening die tegengaat dat de wielen bij krachtig remmen blokkeren en je daardoor geen controle meer hebt. Er zijn ook enkele motorfietsmodellen die over een airbag beschikken.

Rijgedrag

Ook al worden motorfietsen steeds betrouwbaarder en zijn ze uitgerust met veiligheidssystemen, je bent zelf nog altijd de belangrijkste schakel als het op je eigen veiligheid aankomt. Verreweg de meeste ongelukken zijn namelijk het gevolg van menselijke fouten. Door verstandig rijgedrag kun je heel wat narigheid voorkomen.

Zorg dat je je snelheid aanpast aan de omstandigheden (slecht zicht, nat wegdek, snelheid van overige verkeersdeelnemers), kies een optimale positie op de weg (niet te dicht achter voorliggers, met goed zicht op tegemoetkomend verkeer en zijwegen) en anticipeer op het gedrag van anderen.